Populära bilar i Sverige

Drömmer du kanske om en ny fin bil som alla dina vänner eller kollegor har? En bil som är lite mer populär och bättre än de andra? Det finns många bilmärken i Sverige, men vilka personbilar är egentligen de populäraste? Det ska vi ta reda på idag!

Vi kan börja med Volvo som är en väldigt vanlig bil bland människorna i Sverige, Volvon har funnits i olika modeller ända sedan 1927, Volvon är känd för att vara en säker och familjevänlig bil som går bra, Volvokoncernen tillverkar inte bara personbilar, de tillverkar även bland annat lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner.

Sedan har vi Saab som också är en populär svensk bil, Saab har funnits i många olika modeller sedan 1945, Saab är en fin bil som passar alla åldrar, man färdas nästan ljudlöst och man sitter skönt och bekvämt bakom ratten.

Jag skulle säga att fronten på Saab är nästan lika på alla modeller och det är lätt att känna igen en Saab till utseendet.

Även här har vi en familjevänlig bil men kanske inte till den största familjen då Saabs personbilar är ganska små.

En bil som har funnits riktigt länge är Renault, i nästan hela 122 år har dessa personbilar rullat på vägarna och idag ingår även Dacia och Renault Samsung Motors i Renault koncernen.

Jag skulle säga att Renualts bilar har ett riktigt snyggt utseende och den nya modellen Renault Zoe är riktigt svårslagen. Renault Zoe är en elbild med större batteri och längre räckvidd så om du är du intresserad utav denna populära, nya och fräscha bil så kan du via denna länken: https hitta mer information om bilen och är du kanske till och med sugen på att köpa en Renault Zoe och vill titta vilken prisklass de ligger i? Då kan du följa denna länken: https://www.wayke.se/sok/renault/zoe och titta om du hittar en Renault Zoe som passar just dig.

Sedan har vi Volkswagen även förkortad som VW. Volkswagen ingår i koncernen Volkswagen AG som är en av världens största biltillverkare, min favorit modell från Volkswagen är Volkswagen Passat som lanserades år 1974, det finns många fina modeller som både sedan och kombi, själv föredrar jag Volkswagen passat kombi.

Tillsist har vi Kia som har blivit mer och mer populär med åren, Kia lanserades år 1944 alltså för 75 år sedan, vi ser ofta de nya Kia modellerna ute på vägarna och min favorit bland Kias modeller är Kia Rio, de flesta nya Kia bilarna är elbilar och går väldigt ljudlöst.

Min självklara favorit bland dessa bilmärken är Renault och speciellt deras grymma Renault Zoe, det är en bil som jag själv skulle kunna tänka mig att köpa som nästa bil.

Renault Zoe har en 135 hästkrafter stark elmotor som använder energin lagrad i ett 52 kWh stort batteri, Renault går smidigt och säkert ute på vägarna och både utsidan och insidan på denna bil är väldigt svårslagen, insidan har allt du behöver för att färdas bekvämt och säkert och utsidan är nog den finaste jag någonsin sett.

Så varför skulle man inte testa på denna både snygga, smidiga och säkra bilen?