Bilar som hobby

Att inneha bilar är en hobby som ett stort antal personer har över hela världen. Det kan vara att de samlar på sportbilar, veteranbilar eller exklusiva bilar. Det finns också många som gillar att köpa nedgångna bilar som de sedan lägger massor av tid och pengar på att rusta upp. Målet kan vara att antingen renovera en bil till sitt originalutseende eller att hotta upp bilen till något unikt som de kan visa upp för omvärlden.

Att ha bilar som hobby är förstås dyrt. Dels handlar det om att köpa in bilar till samlingen eller till renoveringsprojektet men också att förvara, renovera och underhålla bilarna så att de håller toppskick. Många av samlarna vill gärna visa upp sina bilar för allmänheten medan andra är mer hemliga med sin bilsamling. För de som renoverar bilar så finns det ett stort antal bilevent varje år som anordnas där de kan visa upp sin skapelse för andra bilintresserade.

Den som lyckas bäst med att imponera på ett bilevent vinner ett pris, vilket självklart behöver firas tillsammans med de personer som har hjälpt till. Ofta brukar det bli en tårta från dintarta, där du kan beställa en unik tårta med din bil som motiv, och kaffe då bilintresserade firar. Detta eftersom alkohol och bilkörning inte hör ihop.

Att besöka ett bilevent

Det är främst under sommaren som det anordnas bilevent eller bilträffar, vilka finns att besöka över hela landet. Bland annat så kan du besöka bilevent som Vallåkraträffen, Västerås Summer Meet, Power Big Meet, Bimmers Of Sweden, Mels Garage, American Car Meet, Kungsrallyt och Fagersta Vårcruising. Det anordnas hundratals bilträffar varje år där ett flertal av dessa är återkommande.

På en bilträff träffas personer med ett stort intresse av bilar. På många bilträffar finns det camping och uppträdanden så att besökarna kan stanna över natten, vilket gör att de kan fira ordentligt. På bilevent där det ställs ut veteranbilar så hittar du många klassiska bilar från både Sverige, USA, Tyskland och Frankrike. Många av bilträffarna som anordnas handlar om amerikanare och här visas ett stort antal skönheter upp, både i original men också upphottade bilar. Även amerikanska muskelbilar har sina bilevent precis som det finns bilevent för europeiska sportbilar och exklusivare bilar.

Bilevent för alla

Det gör att det finns bilevent som passar alla typer av intressen. På ett bilevent går det oftast lugnt till under dagtid, vilket gör att det är en utmärkt aktivitet att utföra tillsammans med hela familjen. Under kvällar så är det ofta uppträdande, vanligtvis av något rockband som spelar gamla godingar. Det finns gott om mat på ett bilevent men också öltält för den som vill festa. Dock så har många med sig den förtäring som de kommer att inta under bileventet.

Även ute i Europa så anordnas det många bilevent varje år, vilket passar utmärkt för den som föredrar att bilsemestra. Här kan du besöka veteranevent, sportbilsevent och event för amerikanska bilar. Det finns också ett flertal bilmässor runt om i Europa där du kan se de senaste bilarna.