Begagnade bilar

Det finns knappt någon anledning till att man ska köpa en ny bil när man faktiskt kan köpa en begagnad. Det finns otroligt många fördelar med att köpa en begagnad bil och den största av alla är priset. Dessutom är det sällan något fel på en bil som är ett par år gammal och den största anledningen till att man väljer att köpa en helt ny bil är att man vill känna till historiken för bilen samt även att det har blivit en statussymbol att äga en bil som precis kom ut från fabriken. Detta är dock för de allra flesta helt onödigt och ingenting man prioriterar. Istället prioriterar man en bra bil som är pålitlig och som har låga kostnader. Ett exempel på en bra bil som du kan köpa begagnad är Volvo v60, Volvo v60 är en bra bil som håller hög kvalitet och som är tillverkad för att få dig att trivas i bilen. Denna bil passar bra för dig som har familj men även för dig som vill ha en praktisk och funktionell bil som kan accelerera från 0 till 100 km på under 12 sekunder. Kolla här på introduktionsfilmen för Volvo v60 ”Introducing The New Volvo V60”:

Mer miljövänligt att köpa en begagnad bil

En större del av befolkningen har idag ett större miljötänk än för bara tio år sedan. Denna utveckligen har även visat sig i vilka typer av fordon som körs på de svenska vägarna. De allra flesta är medvetna om att det absolut miljövänligaste är att inte köra bil alls, detta är dock inte en verklighet som fungerar för alla människor utan många bor exempelvis ute på landet eller lever ett liv där det inte skulle gå att förlita sig på lokaltrafiken. Man är helt enkelt i behov av en bil för att få vardagen att fungera. Genom att välja en begagnad bil kan man fortfarande få en bil som inte har några större utsläpp samtidigt som man kan spara otroligt mycket pengar. En bil förlorar 30 procent av sitt värde så fort denna rullar ut från fabriken. Därefter minskar bilen i värde år efter år. För att du ska få mest bil för pengarna samtidigt som du fortfarande får en mycket bra och funktionell bil, ska du satsa på en bil som är upp till 5 år gammal. Då kan du känna dig trygg med att den kommer att kunna finnas med dig år efter år och du kan fortfarande göra ett smart miljöval. Det är nämligen inte miljövänligt att köpa en ny bil varje år.

Kontrollera bilen noggrant

Det är viktigt att du ser till att kontrollera bilen noggrant innan du skriver avtal. Gå igenom hela bilen och lämna gärna in den på besiktning innan dess att du köper den. På så sätt vet du att du kommer att få en bil av hög kvalitet. Idag är det dessutom viktigt att kontrollera olika register som finns tillgängliga för att se till att bilen som exempel inte har någon böter som följer med den. Då måste detta lösas innan bilköpet.